MALZEMELER:
*100 gr tereyağ
*1,5 çay brd.toz şeker
*1,5 çay brd.süt
*3 çorba kaşığı kakao
*4 paket negro
*1 paket eti burçak
ÇİKOLATA SOSU İÇİN:
*100 ml krema
*100 gr çikolata
Süslemek için antep fıstığı ve beyaz çikolata rendesi kullandım.
YAPILIŞI:
Bir tencereye tereyağ konur eritilir.Toz şeker ,süt.kakao eklenir.Kaynamaya başlayınca ocaktan alınır.Diğer tarafta 4 paket negro ve 1 paket burçak büsküvi bir kaba alınırve elimiz ile ufak kırıklara ayrılır.Soğumuş olan sıvı karışım ilave edilir ve iyice karıştırılır.Bir kalıba streçfilm yada yağlı kağıt kaplanır ve karışım içine dökülür kaşıkla bastırılır.Derin dondurucuya koyulur iyice donması sağlanır.Üzerine yapacağımız çikolata sosu için bir sos tenceresine 100 ml krema konulur.kaynamaya başlayınca ufak doğranan çikolata ilave edilir eriyene kadar karıştırılarak ocaktan alınır.Servis için dondurucudan çıkardığımız pastamız servis tabağına alınır.Üzerine soğuyan çikolata sos dökülür ve süslenir.İsteğe göre vanilyalı dondurma ile servis yapılabilir....
Afiyet şifa olsunnnnn....
0 yorum:
Yorum Gönder